Restauracja alePajda czynna jest przez 7 dni w tygodniu, od poniedziałku do soboty w godzinach 7:00 - 22:00 oraz w niedzielę 8:00 - 22:00.

Nasi kucharze są kreatywni i eksperymentują z deserami, czego dowodem jest między innymi sernik z dyni hokkaido.

Restauracja serwuje głównie dania kuchni polskiej. Na specjalną uwagę gości zasługuje opiekana golonka z kością, otoczona świeżymi ziołami.

Naszym Gościom proponujemy szybkie i pożywne zestawy dnia. Codziennie do wyboru zupa i drugie danie w promocyjnej cenie.

Nasze menu zmienia się uwzględniając porę roku oraz sezonowość produktów.

Restauracja zaopatruje się u lokalnych przedsiębiorców i korzysta z regionalnych dostawców.

Naszym Klientom proponujemy kawę z kraftowej, podwrocławskiej palarni – jej parzenie jest dla nas zawsze rytuałem. Kawa jest mieszanką robusty i arabicki w proporcji 50/50.